Bio

ifotograf marco iaconelli Bio

Fotograf Marco Iaconelli

Startade IFEA Foto&Data 1982, med butik i centrala Strömstad. Butiken hade ett brett sortiment av datorer och fotoutrustning. Från 1999 jobbar Marco Iaconelli som fotograf superspacestudio i centrala Strömstad.

Arbetet sker både digitalt och analogt.

Marco Iaconelli är av Svenska Fotografernas Förbund aukoriserad fotograf för digital bildleverans och har fått flera utmärkelser för sina bilder.[Press Release]

Den 3 juni 2003 gav sig 3800 fotografer ut i hela Sverige att dokumentera Sverige i det största svenska fotografiska projektet någonsin. Över 24000 bilder sändes in. Marco Iaconelli fick en bild publicerad i bokprojektet ”En dag i Sverige” utgiven 2003 .

2003 placerade sig Marco Iaconelli på sjätteplats i Svenskt mästerskap i Porträttfotografi med två bilder som belönades med bronsmedaljer.

Årets stora fotohändelse är Svenskt mästerskap i porträttfotografi, 2004 avgjordes tävlingen i Hjo. Fotograf Marco Iaconelli i Strömstad fick som enda fotograf en guldmedalj och därmed tagit Sveriges bästa porträttbild 2004.

Sveriges äldsta och största organisation för yrkesfotografer med nära 2000 medlemmar anordnar tävlingen Norrlandsdagarna. 2005 ägde tävlingen rum i Luleå. Årets två tävlingsklasser var Sverige och Fritt. I tema Sverige tog Marco Iaconelli – iFotograf 3:e plats med en bild på höjdhopperskan Emma Green.

Fotouställning
2008 Lördagen den 17/5.
Två fotografer med sina rötter i Strömstad tolkar tema porträtt.

Uno Karlsson är dokumentärfotograf och visar i sina pregnanta svartvita bilder från 60-90-talet människor från Strömstad, på sina arbetsplatser och i sina miljöer. Ett dokument av en svunnen tid. Tekniken är analog och i huvudsak fotograferad med småbildskamera.

Marco Iaconelli visar detaljrika bilder av människor vid sina arbetsbord. Han har använt sig av befintligt ljus. Arbetsrummens utformning, storlek och föremålen talar sitt eget språk samt bestämmer porträtten. Bilderna togs 2007. Marco använde en storformatskamera. Han är verksam i Strömstad.

Pressklipp

Bohusläningen
”Strömstadsfotografer berättar i bild

I Marco Iaconellis foton berättar små detaljer och saker kring människor och bord om personerna. I dokumentära bilder berättar Uno Karlsson om människor och miljöer i Strömstad.”
Utställningen uppmärksamdes med direktsända intervjuver i Sveriges Radio Väst, NRK Østfold och RadioPrime.

One Response to Bio

  1. Pingback: Peter Fransson (text in no) – Beyer's Forum

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.